IMG_7799.jpg

 

Hiuksissani on kerroksia punaista ja ruskeaa hennaa, jossa päällä rusehtava kevytsävyte. Latvat ovat vielä kemikaali vuosiltani kuivemmat sekä tummemmat muusta hiuksesta. Olen taittanut väriä noin vuoden punaisesta ruskeampaan hennalla, mutta punaisen/oranssin vanha väri puskee edelleen vahvasti läpi. Tein hoitosävytteen color maskista, ruokaväristä ja hoitoaineesta. Alkuperäisenä tarkoitukseni oli käyttää ainoastaan ruokavärejä, koska olen koittanut vähentää ja lopettaa kemikaalien käyttöä. Mutta päätinkin ottaa mukaan jo kaapista löytyväm biozellin, color mask, sky night väriä, koska sitä ei tarvita isoa määrää. Sininen ja vihreä taittavat ruskean punaisia sävyjä, mutta eivät keskenään sovi vaalennetuille hiuksille. Sillä voi helposti syntyä ei haluttuja vihreän harmaan kaltaisia värejä. Vaaleille tai blondatuille käytetään yleensä sininen-purppura-violetti skaalaista sävyä. Sävytteen idea on taittaa vastavärillä pohjaväriä. Alla väriympyrä vastaväreistä. 

variympyra.jpg 

Kotona tehty sävyttäminen kannattaa aloittaa pienillä määrillä pigmenttiä ja tehdä myös varmuuden vuoksi testivärjäys. 

Sekoitin pienet määrät pigmenttejä isoon määrään hoitoainetta. Ruokavärini oli jauhemainen josta liuotin pienen määrän ensin kuumaan veteen. ( Elintarvikevärejä löytyy eri muodoissa, eri väreissä ruokakaupoista.) Sekoitaessa lisäisin myös lisää hoitoainetta. oma hiukseni on paksu, joten tarvitsen massaa myös sen takia. 

 

IMG_7784.jpg 

 

IMG_7785.jpg

Käytin silikonitonta hoitoainetta ( Erittäin Hieno Suomalainen, Vehnänalkioöljy & Omena) Tulokseen tällä ei varsinaista ole eroa, mutta silikoonien jättäminen hoitoainesta ja shampoista on jotain mitä kannattaa harkita. 

 

IMG_7787.jpg

Lähtötilanne

 

IMG_7789.jpg

Levitin seoksen päähän ja lisäsin sekaan vielä hoitoainetta ja hieroin sen tasaisesti hiuksiin. Värit tarraavat helposti pintoihin ja käsiin. Kannattaa käyttää suojahanskoja sekä tarvittaessa suojata tilaa. Etenin itse hitaasti ja varovaisesti joten räiskymistä ei tullut. Pään voi vielä pyöräyttää elmukelmuun, pussiin tai suihkuhattuun. Annoin vaikuttaa 15min nutturalla ja pesin pois haalealla vedellä. Varmuuden vuoksi kuivasin hiuksia värilliseen pyyhkeeseen.

 

IMG_7804.jpg

Tulos ensimmäisen sävytyksen jälkeen

 

Näin selvän eron hiuksissa ja punaisuus/oranssi oli himmeämpi valossa. Kuluneet latvat imivät väriä ihan eri tavalla ja olivat liiankin tumman oloiset. Latvoissani on ollut vaalennusta joskus ja ovat kuluneet. Aion toistaa saman viikon päästä, mutta en levitä enää latvoihin ollenkaan vaan kammaten juuresta alaspäin häivyttäen ennen latvoja. 

 

IMG_7807.jpg

latvat