kuivashampoo.jpg

 

Olen yrittänyt jo jonkin aikaa vähentää kemikaalien määrää elämästäni. Kuivashampoo on ollut iso osa hiusteni hoitoa, koska sillä voin pitkittää seuraavan pesun aikaa ja nostattaa lässähtynyttä hiusta. Olen koittanut jo muutamaa eri reseptiä, joista osa hilseili ja osa kutitti. Perunajauhosta tekemä seos ei ole kutittanut, eikä näkynyt hiuksessa hilseenä. 

 

   Kaurahiutaleista ja maissitärkkelyksestä tekemäni pulveri,oli muruista vaikka taputtelin sen tiheän siivilän läpi. Tippui harjatessa olkapäille ja näkyi hiuksesta sieltä täältä kuin hilseenä. Monet pitävät tästä sekoituksesta, mutta en saanut sitä toimimaan millään. 

✘   Kaakaojauheesta, maissitärkkelyksestä ja ruokasoodasta tekemä pulveri tuoksui voimakkaasti suklaalle päässä. Värjäsi kyllä juurta, mutta ei mielestäni kovin luonnollisen näköisesti vaan tunkkaiseksi ruskeaksi.

   Pelkkä ruokasooda isommassa määrässä ja maissitärkkelys kutittivat ja kihelmöivät päänahassa. 

   Pelkkä talkki toimii, mutta en halua käyttää sitä siihen liittyvien terveysriskien takia. Niistä voi lukea esimerkiksi täältä.

   Jotkut käyttävät pelkkää vehnäjauhoa kuivashampoona ja toimii kuulema hyvin. Olen itse gluteeniton joten en ole testannut tätä, mutta mietin toimisiko sitten taas gluteenittomat jauhot?

 

Tutkiessani talkkiin liittyviä tietoja eri sivuilta törmäsin luomu perunajauhoon, jota oli käytetty vauvalle talkin sijaan. En löytänyt perunajauhosta suoranaista ohjetta kuivashampooseen, niinpä päätin tehdä omani! Halusin mukaan myös tärkkelystä koska se antaa hieman volumia hiuksille ja ruokasoodaa, joka neutralisoi epäpuhtauksia. 

Olen käyttänyt sekoitusta 2-3 pv päästä pesusta ja se on toiminut hyvin. Kuivaan hiukseen en yleensä laita kuivashampoota, koska se voi kutittaa omaa herkkää päänahkaani.
Puhtaaseen hiukseen mielummin vedän pari tupeeraus vetoa kammalla. 

 

Perunajauho Kuivashampoo:

vaaleille ja ruskeille hiuksille

1½ dl luomu perunajauhoja

½ dl maissitärkkelystä

½ tl ruokasoodaa

1-2 tippaa eteeristäöljyä halutessa

 

IMG_7820.jpg

 

Mittaa kaikki kulhoon ja sekoita hyvin. 
Jauheet pölyävät helposti joten ei kannata pitää kiirettä.

 

IMG_7822.jpg

 

Sekoitetun pulverin voi vielä siivilöildä halutessa, mutta pöllyävää jauhetta pitää varoa hengittämästä. Käyttäen keittiö suppiloa (tai paperista tehtyä) valuta ja naputtele jauho valittuun astiaan. Ripottimena oli tällä kertaa vanha tyhjä talkkipurkki, jonka olin pessyt ja kuivannut ensin. Olen tehnyt myös sirottimia tyhjistä lasi kipoista joihin venytän tiukalle kelmun ja sidon kuminauhalle kiinni. Reiät pistelen ja pyörittelen neulalla.
Huom.Reikiä voi tulla helposti liikaa.  

 

IMG_7824.jpg

 

Kuivashampoota ripotellaan yleensä tyveen ja hierotaan ympäriinsä sormilla.
Lopuksi voi vielä harjata hiukset jolloin vaikutus leviää koko pituuksiin. 

Jauhetta ei tarvita isoa määrää ja yleensä se lisätäänkin 
vähitellen kunnes saavutetaan haluttu tulos.

 

IMG_7862.jpg 

 

Vaikka jauholla ei saakaan suihkeiden nostattavaa super volumia,
se tekee hiukset ilmavemmiksi ja kuivattaa rasvaista päänahkaa.

 

IMG_7864.jpg