Mielestäni maistuvampi kuin viimeksi kokeilemani munapohja. Koostumus on kevyt ja pehmeä.
Mieleen tuli pannupizza syödessä. Kukkakaali ei maistunut liikaa läpi. Helppo tekoinen.
1 levy tai pienempiä pohjia halutessa
Versio 1
Pohja:
1 Kukkakaali
2 Vapaan kananmunaa
n.2dl Emmental juustoraastetta (150g)
1dl gluteenittomia jauhoa
1tl psylliumjauhetta
1tl suolaa
ripaus pippuria
valitut täytteet
Ohje:
Leikkaa kukkakaalista kanta ja lehdet. Pese ja murenna/leikkele kattilaan veteen.
Keitä kunnes pehmentynyt 20-30min. Kaada siivilässä kypsästä kukkakaalista nesteet.
Painele lusikkalla siivilää vasten pois ylimääräiset tai käytä harsoa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kukkakaali.
Öljyä hieman leivinpaperia ja kaada pellille pohjataikina. Lirauta vettä tyhjään kulhoon,
kastele käsiä siihen ja silittele massa tasaiseksi haluttuun muotoon.
Paista uunissa 200℃ kunnes kullanruskea.
Noin 15-25min riippuen pohjan paksuudesta. Älä polta tai jätä raaksi.
Anna pohjan jäähtyä ja asettua hetken, jonka jälkeen lisää haluamasi täytteet.
Paista vielä 15-20min riippuen täytteen määrästä.
Nauti raikkaan salaatin kera ❤
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.