pizzapohja.jpg

 

Mielestäni maistuvampi kuin viimeksi kokeilemani munapohja. Koostumus on kevyt ja pehmeä.

Mieleen tuli pannupizza syödessä. Kukkakaali ei maistunut liikaa läpi. Helppo tekoinen.

1 levy tai pienempiä pohjia halutessa

Versio 1

 

Pohja:

1 Kukkakaali

2 Vapaan kananmunaa

n.2dl Emmental juustoraastetta (150g) 

1dl gluteenittomia jauhoa

1tl psylliumjauhetta

1tl suolaa

ripaus pippuria

valitut täytteet

 

Ohje:

Leikkaa kukkakaalista kanta ja lehdet. Pese ja murenna/leikkele kattilaan veteen. 
Keitä kunnes pehmentynyt 20-30min. Kaada siivilässä kypsästä kukkakaalista nesteet.
Painele lusikkalla siivilää vasten pois ylimääräiset tai käytä harsoa

IMG_7811.jpg

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kukkakaali.

IMG_7813.jpg

IMG_7814.jpg

Öljyä hieman leivinpaperia ja kaada pellille pohjataikina. Lirauta vettä tyhjään kulhoon,
kastele käsiä siihen ja silittele massa tasaiseksi haluttuun muotoon.

IMG_7815.jpg

Paista uunissa 200℃ kunnes kullanruskea.
Noin 15-25min riippuen pohjan paksuudesta. 
Älä polta tai jätä raaksi.
Anna pohjan jäähtyä ja asettua hetken, jonka jälkeen lisää haluamasi täytteet. 

IMG_7817.jpg

Paista vielä 15-20min riippuen täytteen määrästä.

IMG_7818.jpg

Nauti raikkaan salaatin kera